Регистрация

Студено пюре от цвекло и диня

Автор:
Ирина Чавдарова
|
Дата:
22 Jul
|
Видяна:
693
Оцени рецептата

1 с.л. олио

1 средно голяма глава лук, обелен и тънко нарязан на филийки

225 г цвекло, обелено и едро нарязано на кубчета

4 ч пилешки бульон

1 ч.л. сол

2 1/2 ч нарязана на кубчета диня

 

Сгорещете олиото в голяма тенджера на слаб огън, прибавете лука и гответе, докато омекне, като разбърквате за 7 минути. Добавете цвеклото и продължете да готвите бавно, покрито, докато повечето от водата се изпари - около 35 минути. Разбърква се често, за да не залепва. Добавете бульона и солта и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри, покрито, в продължение на 15 минути. Когато супата е готова, я прецедете и запазете течността. Прехвърлете цвеклото да блендер или кухненски робот и добавете динята. Разбийте до гладкост. Върнете пюрето в съда и добавете заделената течност. Охладете супата добре, около 4 часа преди сервиране.





Виж още от категория "Сосове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта