Регистрация

Сочен шоколадов кейк

Автор:
Наталия
|
Дата:
28 Jan
|
Видяна:
778
Оцени рецептата

1 ч универсално брашно

1/2 ч захар

5 с.л. неподсладено какао на прах

2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

3/4 чаша мляко

2 с.л. масло, разтопено

1 ч.л. ванилия

За топинга:

3/4 ч кафява захар

1 3/4 ч вряща вода

 

Загрейте фурната до 180°С. Намажете с мазнина квадратна тавичка. Смесете брашното, захарта, 3 супени лъжици какао на прах, бакпулвера и солта. Добавете млякото, маслото и ванилията и разбъркайте. Изсипете в подготвения съд и се разстила равномерно. В друга купа смесете кафявата захар, останалите 2 супени лъжици какао; постепенно се добавя врящата вода, докато захарта се разтвори. Внимателно се изсипва върху тестото в тавата. Пече се 25-30 минути, докато започне да отскача при допир. Охлажда се и се поръсва с пудра захар. Сервирайте топло.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта