Регистрация

Сос със скариди

Автор:
Savatova
|
Дата:
08 Mar
|
Видяна:
949
Оцени рецептата

2 1/2 ч вода

340 г небелени средно големи пресни скариди

1/2 ч масло, меко

1 голямо твърдо сварено яйце, едро нарязано

1 пакет от 85 г крема сирене, меко

1/4 ч едро нарязан лук

1/4 ч майонеза

1/8 ч.л. сол

1/8 ч.л. пипер

1/8 ч.л. сос Уорчестър

1 скилидка чесън

 

Сложете водата да заври, добавете скаридите и се готви за 3 - 5 минути или докато скаридите порозовеят. Отцедете добре, изплакнете със студена вода. Охладете, обелете и нарежете скаридите наедро. Разбийте крема сиренето в блендер; добавете скаридите, маслото и останалите съставки. Разбийте до гладкост. Постелете купа с вместимост 2 чаши с найлоново фолио, така че фолиото да се подава от ръба на 5 см. Изсипете скаридената смес във формата; покрийте и охладете за най-малко 4 часа. Обърнете в чиния за сервиране. Махнете купата и внимателно отлепете фолиото. Загладете повърхността с нож, ако е необходимо. Оставете да престои на стайна температура в продължение на 20 - 30 минути преди сервиране. Поднесете с крекери. 





Виж още от категория "Сосове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта