Сос с хумус и тахан
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3/4 ч нахут; накиснат за една нощ и отцеден
2 скилидки чесън, счукан
1 ч.л. сол
1/4 ч.л. пипер
6 с.л. тахан
Сокът на 2 лимона
1 с.л. царевично олио (или колкото е необходимо)
1 с.л. зехтин
1/4 ч.л. червен пипер
1 с.л. пресен магданоз, нарязан
В средно голяма тенджера, поставете накиснатия нахут и го покрийте с вода. Оставете водата да заври на силен огън и варете нахута за 10 минути. Намалете котлона до слаб и оставете нахута да къкри за 1 час или докато омекне (добавете още вода, ако е необходимо). Излейте водата от нахута. Поставете го в кухненски робот (заделете 8 зърна нахут за украса) и пюрирайте до гладкост. Добавете малко вода, ако е необходимо. Поставете пюрирания нахут в средно голяма купа. Добавете чесъна, солта, черния пипер, тахана и лимоновия сок. Смесете съставките много добре. Добавете царевичното олио и смесете добре, така че се образува гладка паста. Поставете хумуса в малка купа сервиране. Загладете равномерно с нож. Изсипете зехтина в центъра. Поръсете с червен пипер и магданоз. Украсете ястието със заделените зърна нахут.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ