Регистрация

Сос с хумус и тахан

Автор:
lubo
|
Дата:
25 Jun
|
Видяна:
1190
Оцени рецептата

3/4 ч нахут; накиснат за една нощ и отцеден

2 скилидки чесън, счукан

1 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

6 с.л. тахан

Сокът на 2 лимона

1 с.л. царевично олио (или колкото е необходимо)

1 с.л. зехтин

1/4 ч.л. червен пипер

1 с.л. пресен магданоз, нарязан

 

В средно голяма тенджера, поставете накиснатия нахут и го покрийте с вода. Оставете водата да заври на силен огън и варете нахута за 10 минути. Намалете котлона до слаб и оставете нахута да къкри за 1 час или докато омекне (добавете още вода, ако е необходимо). Излейте водата от нахута. Поставете го в кухненски робот (заделете 8 зърна нахут за украса) и пюрирайте до гладкост. Добавете малко вода, ако е необходимо. Поставете пюрирания нахут в средно голяма купа. Добавете чесъна, солта, черния пипер, тахана и лимоновия сок. Смесете съставките много добре. Добавете царевичното олио и смесете добре, така че се образува гладка паста. Поставете хумуса в малка купа сервиране. Загладете равномерно с нож. Изсипете зехтина в центъра. Поръсете с червен пипер и магданоз. Украсете ястието със заделените зърна нахут.





Виж още от категория "Сосове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта