Сос с патладжани
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 патладжан, 450 – 680 г
2 с.л. пресен магданоз, наситнен
2 с.л. пресен кориандър; счукан
1 ч.л. кимион на прах
1 ч.л. кориандър на прах
1/2 ч.л. чесън на прах
1/4 ч.л. сол; по желание
няколко капки сос табаско
Загрейте фурната до 180 градуса. Стеблото се отрязва от патладжана и се набожда целият с вилица. Поставя се директно върху решетката на фурната и се пече за около 1 час или докато патладжанът омекне, а кожата е набръчкана. Извадете от фурната и оставете да се охлади. Когато е достатъчно охладен, махнете дръжка, обелете и нарежете. Поставя се в блендер или кухненски робот с магданоза и кориандъра. Разбийте, до гладкост. Поставете в тенджера и добавете останалите съставки. Гответе, като се разбърква, докато сместа се сгъсти леко, около 10 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ