Регистрация

Сос с патладжани

Автор:
жанет григорова
|
Дата:
04 Jun
|
Видяна:
600
Оцени рецептата

1 патладжан, 450 – 680 г

2 с.л. пресен магданоз, наситнен

2 с.л. пресен кориандър; счукан

1 ч.л. кимион на прах

1 ч.л. кориандър на прах

1/2 ч.л. чесън на прах

1/4 ч.л. сол; по желание

няколко капки сос табаско

 

Загрейте фурната до 180 градуса. Стеблото се отрязва от патладжана и се набожда целият с вилица. Поставя се директно върху решетката на фурната и се пече за около 1 час или докато патладжанът омекне, а кожата е набръчкана. Извадете от фурната и оставете да се охлади. Когато е достатъчно охладен, махнете дръжка, обелете и нарежете. Поставя се в блендер или кухненски робот с магданоза и кориандъра. Разбийте, до гладкост. Поставете в тенджера и добавете останалите съставки. Гответе, като се разбърква, докато сместа се сгъсти леко, около 10 минути.





Виж още от категория "Сосове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта