Сос от речни раци
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 с.л. зехтин
15 малки рака
1 глава чесън, разполовена
1 ч смес от нарязани на кубчета лук, моркови, целина и праз
1 ч.л. зърна черен пипер, натрошен
1 дафинов лист
4 с.л. гъби, накълцани
1/2 ч коняк
1 ч домати, нарязани
2 с.л. магданоз, нарязан
1 с.л. естрагон, нарязан
1/2 ч доматено пюре
4 ч рибен бульон
1/2 ч сметана
лют червен пипер (на вкус)
сол (на вкус)
пипер (на вкус)
Загрейте зехтина в тиган на умерен огън. Когато маслото е много горещо, добавете раците и задушете за 1 минута. Сотирайте чесъна, нарязаните на кубчета лук, моркови, целина и праз, пипера, дафиновия лист и гъбите в друг тиган. Гответе в продължение на една минута. Прибавят се конякът, който ще запали съдържанието на тигана. Изсипете съдържанието в тенджера и намачкайте с лъжица. Към соса от тигана с раци, добавете нарязаните ситно домати, магданоза, естрагона и доматеното пюре. Деглазирайте тигана от зеленчуците с 4 чаши на рибен бульон (достатъчно, за да покрие съставките в съда) и изсипете съдържанието на деглазирания тиган в тенджерата с раците. Намачкайте едро съдържанието на тенджерата отново. Варете за 20 минути. Прецедете съдържанието на тенджерата с раци в друг тиган и запържете леко. Редуцирайте течността до две трети. Добавете сметаната, солта, черния пипер и лютия червен пипер. Редуцирайте за още 5-10 минути до половината. Прецедете и заделете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ