Регистрация

Сос от речни раци

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
25 May
|
Видяна:
770
Оцени рецептата

1 с.л. зехтин

15 малки рака

1 глава чесън, разполовена

1 ч смес от нарязани на кубчета лук, моркови, целина и праз

1 ч.л. зърна черен пипер, натрошен

1 дафинов лист

4 с.л. гъби, накълцани

1/2 ч коняк

1 ч домати, нарязани

2 с.л. магданоз, нарязан

1 с.л. естрагон, нарязан

1/2 ч доматено пюре

4 ч рибен бульон

1/2 ч сметана

лют червен пипер (на вкус)

сол (на вкус)

пипер (на вкус)

 

Загрейте зехтина в тиган на умерен огън. Когато маслото е много горещо, добавете раците и задушете за 1 минута. Сотирайте чесъна, нарязаните на кубчета лук, моркови, целина и праз, пипера, дафиновия лист и гъбите в друг тиган. Гответе в продължение на една минута. Прибавят се конякът, който ще запали съдържанието на тигана. Изсипете съдържанието в тенджера и намачкайте с лъжица. Към соса от тигана с раци, добавете нарязаните ситно домати, магданоза, естрагона и доматеното пюре. Деглазирайте тигана от зеленчуците с 4 чаши на рибен бульон (достатъчно, за да покрие съставките в съда) и изсипете съдържанието на деглазирания тиган в тенджерата с раците. Намачкайте едро съдържанието на тенджерата отново. Варете за 20 минути. Прецедете съдържанието на тенджерата с раци в друг тиган и запържете леко. Редуцирайте течността до две трети. Добавете сметаната, солта, черния пипер и лютия червен пипер. Редуцирайте за още 5-10 минути до половината. Прецедете и заделете.





Виж още от категория "Сосове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта