Регистрация

Сос за потапяне с кашкавал и бяло вино

Автор:
jordana
|
Дата:
17 Mar
|
Видяна:
759
Оцени рецептата

1 ч сухо бяло вино

2 ч настърган кашкавал

1 с.л. брашно

1 ч.л. бренди

1 скилидка счукан чесън

1 с.л. лук, ситно нарязан

Черен пипер (на вкус)

1/4 ч пушена шунка, (нарязана ситно)

За гарниране:

Индийско орехче

 

Сложете виното в тенджерка на умерено силен огън. Смесете кашкавала и брашното и постепенно се добавят към виното, като се бърка непрекъснато, докато кашкавалът се разтопи и сместа е гладка. Махнете от огъня и добавете брендито, чесъна, лука, пипера и шунката. Изсипете в чиния за сервиране и поръсете с индийско орехче. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Сосове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта