Регистрация

Сос за потапяне за зеленчуци

Автор:
Наталия
|
Дата:
10 Mar
|
Видяна:
748
Оцени рецептата

1/4 ч стафиди

1 ч извара, разбита на крем

2 с.л. оцет

1/2 малка глава лук, нарязан

1 ч.л. чили на прах

1 ч.л. къри на прах (или на вкус)

3/4 ч.л. сол

1/8 ч.л. смлян черен пипер

Зеленчуци за потапяне, по избор

 

Сложете стафидите в купа и покрийте с гореща вода. Оставете да престои 10 минути. Междувременно, в блендер комбинирайте изварата, оцета, лука, чилито на прах, кърито, солта и черния пипер. Добавете отцедените, накиснати стафиди. Покрийте и разбийте до гладкост. Сервира се добре охладено със зеленчуци по избор, като карфиол, морков, бланширан зелен фасул, репички, броколи, целина, тиквички или варен артишок.





Виж още от категория "Сосове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта