Сос за месо с хляб, чесън и зехтин
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Това е един от най-лесните чеснови сосове за месо. Ако искате да минете съвсем бързо, можете да пропуснете маслото и всички подправки, различни от солта. Ако пък искате мръвката ви да ухае на различна подправка, импровизирайте смело с ароматите.
Необходими продукти:
3 средно големи филии хляб
20 г масло
6 скилидки чесън
лют пипер по желание
3 с.л. зехтин
2 с.л. лимонов сок
сол
пушен пипер или кимион по желание
Начин на приготвяне:
Вземете само срединката на филийките и я накиснете във вода за 5 минути. Чесъна намачкайте на паста със сол, а маслото разтопете. Натрошете с пръсти добре изстискания хляб от водата при чесъна, добавете маслото, лимоновия сок и подправки на вкус. Налейте зехтина и бъркайте докато се получи кашичка. Ако е прекалено гъста, добавете няколко лъжици вода.
Сервирайте всякакви мръвки с този сос. Можете също да намажете с него месо, което тепърва ще се пече във фурната. Получава се доста апетитна коричка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ