Регистрация

Сос за месо с хляб, чесън и зехтин

Автор:
Генчев
|
Дата:
29 Apr
|
Видяна:
740
Оцени рецептата

Това е един от най-лесните чеснови сосове за месо. Ако искате да минете съвсем бързо, можете да пропуснете маслото и всички подправки, различни от солта. Ако пък искате мръвката ви да ухае на различна подправка, импровизирайте смело с ароматите.

Необходими продукти:

3 средно големи филии хляб

20 г масло

6 скилидки чесън

лют пипер по желание

3 с.л. зехтин

2 с.л. лимонов сок

сол

пушен пипер или кимион по желание

Начин на приготвяне:

Вземете само срединката на филийките и я накиснете във вода за 5 минути. Чесъна намачкайте на паста със сол, а маслото разтопете. Натрошете с пръсти добре изстискания хляб от водата при чесъна, добавете маслото, лимоновия сок и подправки на вкус. Налейте зехтина и бъркайте докато се получи кашичка. Ако е прекалено гъста, добавете няколко лъжици вода.

Сервирайте всякакви мръвки с този сос. Можете също да намажете с него месо, което тепърва ще се пече във фурната. Получава се доста апетитна коричка.





Виж още от категория "Сосове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта