Сос за мазане с авокадо и заквасена сметана
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Този сос можете да хапвате като разядка, гребвайки си го с виличка за мезе или пък да го намажете върху хляб, брускета, крекер. Подходящ е също и като салца за чипс. Прави се лесно и е идеално допълнение към любимото мезе.
Необходими продукти:
2 плода авокадо
1/2 лимон
1 малка купичка (125 мл) заквасена сметана
4-6 скилидки чесън
връзка копър или листа пресен босилек
сол
лют пипер по желание
Начин на приготвяне:
Авокадото обелете, извадете меката сърцевина и намачкайте с вилица. Добавете лимоновия сок и разбъркайте хубаво. Така няма да потъмнее. Залейте със сметаната и разбъркайте отново. Добавете намачкания на паста чесън със сол и наситнените листенца от избраната от вас зелена подправка (не слагайте и двете - изберете си една от тях). Разбъркайте. Опитайте на соленост и при нужда добавете още малко. По желание можете да опикантите с лют пипер или силно наситнена люта чушка.
Поднесете с хляб, крекери, солети, соленки, чипс, тортила или просто вместо салата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ