Регистрация

Сос Биенвил

Автор:
jeni
|
Дата:
17 Mar
|
Видяна:
686
Оцени рецептата

170 г брашно

6 с.л. масло

1/2 ч рибен бульон

1/2 с.л. филета от пъстърва (с кожа)

226 г много малки скариди

226 г рачешко месо

6 яйчни жълтъка, разбити

1 ч френско вино

1 с.л. жълта хранителна боя

1 ч пълномаслена сметана

Сол и черен пипер на вкус

 

Сгорещете маслото в тенджера с дебело дъно. Добавете брашното и гответе на бавен огън в продължение на 3 минути. (Не оставяйте да покафенява.) Добавете рибния бульон и разбийте с готварска тел енергично в продължение на 1 минута, след което оставете да къкри за 1/2 час. Разбърквайте от време на време. След това добавете пъстървата, скаридите и яйчните жълтъци, прибавете и сметаната и разбивайте енергично в продължение на 4 минути. Добавете виното и бъркайте още 1 минута. Оставете в хладилника за поне 1/2 час.





Виж още от категория "Сосове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта