Регистрация

Сорбе с ананас и мента

Автор:
marcheva
|
Дата:
08 Oct
|
Видяна:
760
Оцени рецептата

За сорбето:

1/4 ч захар

1 ч вода

2 ч пресен портокалов сок

Сокът на 1 лайм

1 зрял ананас, обелен, нарязан едро

3 ч.л. фино нарязана прясна мента

За гарниране:

1/2 зрял ананас, обелен, нарязан фино

1/4 ч ликьор Коантро (по желание)

2 с.л. нарязана прясна мента

 

За да направите сорбето: Смесете захарта и водата в тенджера и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри, покрито, в продължение на 10 мин. Свалете от огъня, отцедете и оставете да се охлади. Междувременно, комбинирайте сока от портокал и лайм. Пасирайте ананаса в кухненски робот или блендер заедно с листата от мента. Използвайте част от портокаловия сок, за да се овлажни. Смесете със сока от портокал и лайм. Добавете ананасовата смес и се разбърква с охладения сироп. Замразете в машината за сладолед или в покрита купа. Когато замръзне, извадете и разбийте в блендера. Пюрирайте до гладкост. Изсипете в отделни купички, покрийте с фолио и върнете във фризера.

При поднасяне: Смесете нарязания ситно ананас и коантрото, ако ще използвате. Добавете листата мента. Сервирайте веднага или оставете в хладилник, до поднасяне. Двадесет минути преди сервиране, поставете сорбето в хладилника, за да омекне





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта