Сладкиш с кайсиев или шоколадов пълнеж
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тестото:
226 г крема сирене
1 чаша безсолно масло
1/2 чаша пудра захар
щипка сол
1/2 чаена лъжичка лимонов сок
1/2 чаена лъжичка екстракт от ванилия
2 чаши брашно
1 голямо яйце
1/4 чаша захар на пясък
За пълнеж по избор:
1. Кайсиев пълнеж:
1 чаша конфитюр от кайсии
2 супени лъжици натрошен блат за торта
3/4 чаша орехи - разделени
2. ИЛИ шоколадов пълнеж:
1 чаша горчив шоколад, настърган (около 226 г)
1/4 чаша захар
1 голямо яйце
1 1/4 чаши захар на пясък
Поставете крема сиренето, маслото, пудрата захар, лимоновия сок и ванилията в процесор. Добавете брашното и разбийте до оформянето на много меко тесто. Оставете в хладилника за поне един час. Смесете съставките за пълнежа по ваш избор и разделете тестото на 4 топки. Разточете всяка на правоъгълник и намажете с кайсиев или шоколадов пълнеж. Навийте на руло откъм широката страна. Разбийте яйцето и намажете отгоре. Поръсете с кристална захар и сложете върху намазана тавичка.
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути или до златисто кафяво.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ