Сладки лебеди
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч вода
1/2 чаша масло
1 ч брашно
1/4 ч.л. сол
4 яйца
1 консерва резени мандарина - добре отцедени
1 ч пълномаслена сметана
2 с.л. пудра захар - пресята
Разтопете маслото във водата и оставете да заври. Пресейте брашното със солта и го добавете към маслото. Сгорещете, като се разбърква, докато сместа образува топка. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Сложете 1/3 от тестото в сладкарски пош и изстискайте през най-голямата приставка върху намазана тавичка, така че да се образува шест S-образни сладкиша, всеки от около 8 см дълъг. Това ще са шиите и главите на лебедите. Остържете останалото тесто от поша при другото тесто. В отделна намазана тава, оформете останалото тестото на шест овала, като издърпате тестото в единия край и закръглите другия край на овал. Това ще са телата на лебедите. Поставете тавата с овалното тесто в пещта на 220 градуса и печете в продължение на 10 минути. Поставете другата тава във фурната и продължете да печете и двете партиди тесто още 10 минути. Намалете фурната на 170 градуса и печете още 5 минути или докато "главите" на лебедите са готови. Печете "телата" още 5-10 минути или до готовност. Веднага след изваждане от фурната, прехвърлете сладките върху решетка, за да се охладят. Охлажда се напълно. Отрежете по един овал от върха на всяко "тяло" и го разполовете. Издълбайте суровото тесто от "телата". Разбийте сметаната на сняг. Добавете пудра захар, на вкус. Сложете една супена лъжица добре отцедени мандарини във всяко "тяло", като ги разпределите поравно между шестте. Покрийте с равни количества бита сметана. Поставете S-формите в битата сметана откъм заоблените краища, за да се образуват шията и главата. Поставете половинките овали в битата сметана "зад шията" - те ще са крилата. Поднесете веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ