Регистрация

Сиропирана грис-халва

Автор:
margarita
|
Дата:
03 Nov
|
Видяна:
1230
Оцени рецептата

1/2 ч тахан

1/2 ч захар

2 големи яйца

1/2 ч брашно

1 ч.л. сода за хляб

1/4 ч вода

1 ч грис

1/4 ч.л. канела

1/4 ч.л. кардамон

1/4 ч.л. индийско орехче

За портокаловия сироп:

2 ч захар

1 ч вода

Сокът на 1/2 лимон

Сокът на 1 портокал

 

Смесете тахана и захарта в голяма тенджера; разбърква се на много слаб огън, докато са добре смесени. Свалете от огъня и добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Смесете брашното и содата за хляб и ги добавете, като разбъркате добре. Добавете водата и се разбърква, докато се смесят. Накрая сложете гриса и подправките. Изсипва се в намазана и набрашнена квадратна тава. Оставя се да престои в продължение на 30 минути. Пече се в продължение на 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, след това 15 минути на 190 градуса и 1/2 час на 180 градуса. Оставете тортата да се охлади в съда. Нарежете на квадратчета и полейте с горещия сироп. Оставя се да престои в съда, докато сиропът почти се абсорбира. Сервира се със стайна температура.

За портокаловия сироп:

Смесете захарта, водата, лимоновия и портокаловия сок в тенджера и варете в продължение на 20 минути. 





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта