Регистрация

Сандвич с мариновано тофу

Автор:
jordana
|
Дата:
17 Oct
|
Видяна:
783
Оцени рецептата

340 г твърдо тофу

1/2 ч.л. смлян кимион

1/2 ч.л. чили на прах

1/2 ч.л. сушен риган

1/4 ч зехтин

1 скилидка чесън, счукан

1/4 ч бял винен оцет

1/4 ч сухо бяло вино

4 дебели филийки пълнозърнест пшеничен хляб - леко препечени

чили майонеза

филийки домат

измити листа рукола

1 филийка червен лук - по желание

сол и прясно смлян черен пипер

 

Нарежете тофуто на тънки филийки. Отцедете. Поставете ги в тавичка и покрийте с друга тава или някаква тежест, за да се отцеди за най-малко 1/2 час. В малък тиган, препечете кимиона, чилито и ригана, докато усетите техния аромат. Сложете ги в тенджера и добавете зехтина, чесъна, оцета и бялото вино. Оставете да заври. Прехвърлете отцеденото тофу в керамична или стъклена чиния и полейте с марината отгоре. Покрива се с найлоново фолио и се съхранява в хладилник в продължение на поне един ден или до 3 - 4 дни. Сгорещете грила. Извадете маринованото тофу, подсушете и изпечете на скарата, докато стане хрупкаво от всички страни. Намажете хляба с майонеза; срежете тофуто наполовина, така че да се получат филийки от по 1 см и поставете върху майонезата. Покрийте с домати, рукола и лук, ако желаете. Намажете втора филия препечен хляб с чили майонеза и покрийте сандвича.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта