Регистрация

Салца с мента и краставица

Автор:
Генчев
|
Дата:
15 May
|
Видяна:
597
Оцени рецептата

1 средно голяма краставица, обелена, срязана наполовина по дължина, без семената

1 с.л. сол

2 с.л. тъмно орехово олио

2 с.л. пресен лимонов сок

1 с.л. фино нарязана прясна мента

 

Нарежете фино краставицата и поставете в гевгир. Поръсете със сол и поставете гевгира върху чиния; оставете да се отцеди в продължение на 30 минути. Изплакнете краставицата и изстискайте излишната вода. Поставете в купа и добавяне на олиото, лимоновия сок и ментовите листа. Разбърква се добре и се изсипва в малка купа. Сервира се с риба на скара.





Виж още от категория "Сосове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта