Регистрация

Пюре от цвекло

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
09 May
|
Видяна:
869
Оцени рецептата

4 средни глави цвекло

1/2 ч.л. риган, сушен

1/2 ч.л. мащерка, сушена

1/4 ч.л. копър, семена

1/4 ч.л. кориандър, смлян

1/4 ч.л. розмарин, сушен

4 дафинови листа

10 зърна черен пипер

2 с.л. зехтин, студено пресован

2 с.л. масло, безсолно, нарязано на парчета

Сол

 

Загрейте фурната до 220С. Смесете ригана, мащерката, копъра, кориандъра, розмарина, дафиновите листа и пипера. Поставете цвеклото в тенджера и поръсете със смес от сушените подправки и билки и поръсете със зехтин, така че да се покрие. Пече се, непокрито, докато омекне, при пробождане с вилица (около 1 час). Когато се охлади достатъчно, за да се работи с него, обелете. Нарежете цвеклото на четвъртинки и прехвърляте в процесора. Смелете на едра каша. Прехвърлете отново в малка тенджера и се разбърква на умерен огън, за да се затопли. Добавете маслото и се разбърква, докато стане лъскаво. Подправете на вкус със сол и сервирайте веднага.





Виж още от категория "Сосове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта