Пюре от цвекло
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 средни глави цвекло
1/2 ч.л. риган, сушен
1/2 ч.л. мащерка, сушена
1/4 ч.л. копър, семена
1/4 ч.л. кориандър, смлян
1/4 ч.л. розмарин, сушен
4 дафинови листа
10 зърна черен пипер
2 с.л. зехтин, студено пресован
2 с.л. масло, безсолно, нарязано на парчета
Сол
Загрейте фурната до 220С. Смесете ригана, мащерката, копъра, кориандъра, розмарина, дафиновите листа и пипера. Поставете цвеклото в тенджера и поръсете със смес от сушените подправки и билки и поръсете със зехтин, така че да се покрие. Пече се, непокрито, докато омекне, при пробождане с вилица (около 1 час). Когато се охлади достатъчно, за да се работи с него, обелете. Нарежете цвеклото на четвъртинки и прехвърляте в процесора. Смелете на едра каша. Прехвърлете отново в малка тенджера и се разбърква на умерен огън, за да се затопли. Добавете маслото и се разбърква, докато стане лъскаво. Подправете на вкус със сол и сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ