Регистрация

Пюре от печен чесън

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
1545
Оцени рецептата

6 големи глави пресен чесън

2 пакета (226 г) крема сирене

112 г синьо сирене

3/4 ч мляко

2 ч.л. нарязан пресен магданоз

 

Обелете главите чесън, но не го разделяйте на скилидки. Поставете всяка глава чесън в голямо парче алуминиево фолио и увийте хубаво. Пече се в продължение на 1 час на 180С. Извадете чесъна от фурната и се охлажда за 10 минути. Отделете скилидките и ги изстискайте в купата на кухненски робот. Добавете сирената и млякото и разбийте до гладкост. Поставя се в купа за сервиране. Поръсете с магданоз. Сервирайте като сос към смесени зеленчуци за потапяне. Прави 5 чаши.





Виж още от категория "Сосове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта