Регистрация

Пържено тофу със сладко-кисел сос

Автор:
Надежда
|
Дата:
09 Apr
|
Видяна:
1031
Оцени рецептата

1 1/2 ч.л. царевично нишесте

3 с.л. бульон

3/4 ч бульон

3 с.л. бял оцет

3 с.л. захар

1 с.л. кетчуп

2 с.л. соев сос

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. лют пипер

Прясно смлян черен пипер
1 с.л. олио

1 скилидка чесън, обелен

1 резен джинджифил, обелен и счукан

1 морков, нарязан на филийки

1/2 малка червена чушка, нарязана на ленти

1/2 малка зелена чушка, нарязана на ленти

2 стръка зелен лук, нарязани

340 г тофу, нарязано на кубчета

2 1/2 ч.л. сол

2 с.л. олио

 

Смесете царевичното нишесте с 3 с.л. бульон. Смесете 3/4 ч бульон, оцета, захарта, кетчупа, соевия сос, 1/2 ч.л. сол, лютия червен пипер и черния пипер в купа. Сгорещете 1 с.л. олио в малка тенджера на умерен огън. Когато се сгорещи, сложете чесъна и джинджифила. Разбъркайте. Веднага след като чесънът покафенее, свалете съда от котлона и добавете сместа с с оцет от купата в него. Върнете на котлона и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри в продължение на 4 минути. Добавете сместа с царевично нишесте. Разбърква се, докато сосът се сгъсти. Добавете още сол, ако е необходимо. Извадете чесъна и джинджифила. Поставете тофуто на кубчета в купа. Добавете 2 ч.л. сол на 6 чаши вода и оставете да заври. Изсипете кипящата вода над тофуто. Оставете да престои малко. Загрейте около 2 с.л. олио в тиган. Сложете 1/2 ч.л. сол и морковите, чушките и зеления лук. Запържете, като разбърквате за 30 сек. Изключете котлона. Сгорещете готовия сос на слаб огън. Извадете тофуто от горещата вода. Отцедете внимателно от излишната вода и сложете в чиния за сервиране. Подредете зеленчуците върху тофуто. Изсипете соса над зеленчуците.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта