Пържено пилешко с чушки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
510 г обезкостени пилешки гърди, нарязани на малки кубчета
3 с.л. соев сос
1 с.л. сухо шери
1 средно голяма глава лук, нарязан на парчета
2 сладки червени или зелени чушки, нарязани на тънки филийки
1 1/2 ч нарязани пресни гъби
1 с.л. зехтин
1 ч.л. настърган пресен джинджифил
225 г бамбукови кълнове, отцедени
1/4 ч пилешки бульон
1 ч.л. царевично нишесте
Поставете пилешкото в купа; добавете соевия сос и шерито. Оставете да престои 30 минути. Сгорещете леко намазан тиган на умерено-силен огън. Добавете лука и се разбърква в продължение на 2 мин. Добавете чушките и се разбърква в продължение на 1 минута. Добавете гъбите и се разбърква за още 1 минута или докато зеленчуците поомекнат. Отстранете от огъня и оставете настрана. Отцедете пилешкото и заделете маринатата. Добавете олиото в уока. Добавете джинджифила и се запържва 15 секунди. Добавете половината пилешко и се разбърква, като се запържва за 3-4 минути или докато вече не е розово. Свалете от огъня. Запържете по същия начин останалото месо. Върнете пилешкото, зеленчуците и бамбуковите кълнове в уока. Добавете бульона, царевичното нишесте и 1/4 ч.л. пипер в запазената марината; добавете сместа в тигана. Гответе и се разбърква, докато леко се сгъсти; смесете внимателно, така че да се покрие пилешката смес. Поднася се горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ