Регистрация

Пъпешово сорбе

Автор:
ivanova
|
Дата:
26 May
|
Видяна:
657
Оцени рецептата

1 с.л. мед

3 с.л. пресен лимонов сок

1 чаена чаша захар

1 чаша вода

2 големи или 3 средни пъпеша

3 с.л. бренди

 

1. Сложете меда, лимоновия сок, захарта и водата в тенджера и оставете да заври на умерен огън. Гответе в продължение на 5 мин. Оставете да изстине.

2. Почистете пъпешите от семената и направете 18 топки с помощта на лъжичка. Накиснете пъпешовите топки в бренди. Заделете за гарниране.

3. Нарежете останалата част от пъпешите на парчета и пюрирайте в кухненски робот, докато се получат 3 чаши пюре.

4. Комбинирайте охладения меден сироп и пюрето от пъпеши. Разбърква се добре и се замразява в машина за сладолед, съгласно инструкциите на производителя. Прехвърля се в пластмасов контейнер и се съхранява във фризера, докато е необходимо, не повече от 3 дни.

5. Оставете замразения шербет да се размрази малко преди сервиране, за да се подобри ароматът. Сервирайте с топките пъпеш като украса.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта