Регистрация

Пълнени картофи с пилешко и сирена

Автор:
Milikin
|
Дата:
22 Oct
|
Видяна:
706
Оцени рецептата

Необходими продукти:

6 големи картофа

30 г пилешко месо (гърди или обезкостен бут)

сол и пипер

зехтин

6 скилидки чесън

1-2 стръка пресен лук (ако има)

1 опаковка крем сирене

150 г кашкавал

50 г спанак

Начин на приготвяне:

Картофите измийте и надупчете с вилица. Сложете цели и необелени в тава, застлана с хартия за печене. Покапете със зехтин и печете във фурна на 200 градуса около 40 минути.

Пилешкото месо разрежете на хапки, обтрийте със сол и пипер и покапете със зехтин. Запечете на умерено загрят котлон. После оставете месото да почине и го накъсайте на влакна или по-малки хапчици.

Спанака потопете във вряла вода и оставете да ври 1 минута. След това отецедете и наситнете. Смесете с месото, крема сиренето, настъргания кашкавал.

Когато картофите са готови, разрежете на половинки, така че да се образуват кошнички и с чаена лъжичка изгребете част от сърцевината. Сложете я при останалите продукти. Добавете малко зехтин и разбъркайте до получаването на апетитната плънка. Овкусете с подправки.

Напълнете картофите и върнете на умерена фурна за 15 минути. По желание при поднасяне украсете с листенца магданоз, босилек или друга прясна подправка.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта