Регистрация

Пшеничен пилаф

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
23 Jul
|
Видяна:
819
Оцени рецептата

1/2 ч фино нарязан лук

2 с.л. маргарин

1 ч пшеничен булгур

2 кубчета бульон

2 ч вода

Сокът на 1 портокал

Шери

1/2 ч сушени смокини, фино нарязани

3 с.л. семена сусам или кедрови ядки

1 ч.л. фино настъргана портокалова кора

 

Запържете лука в маслото до омекване. Прибавете булгура и покрийте с мазнина. Добавете кубчетата бульон и водата. Измерете портокаловия сок и добавете вода, така че да се получи 1/2 чаша. Добавете сместа при пилафа. Покрийте и варете на слаб огън за 35 минути. Пет минути преди сервиране, прибавете смокините, сусамените семена или кедрови ядки и портокаловата кора. Покрийте и оставете да се свари до готовност.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта