Регистрация

Пуешка енчилада със заквасена сметана

Автор:
radito
|
Дата:
10 Apr
|
Видяна:
542
Оцени рецептата

225 г зелено чили, без семената, нарязано фино

1 голяма скилидка чесън, счукан

2 с.л. олио

680 г домати, обелени и нарязани

2 ч едро нарязан лук

2 ч.л. сол

1/2 ч.л. сушен риган

1/2 ч вода

3 ч наситнено сварено пуешко

2 ч заквасена сметана

1 ч настърган чедър

1/3 ч зехтин

12 царевични тортили

 

Запържете чили чушките с чесъна в 2 супени лъжици олио на умерен огън, като се разбърква често. Добавете доматите, лука, 1 чаена лъжичка сол, ригана и водата. Оставете да къкри непокрито, докато се сгъсти, като се разбърква често, за около 30 минути. Отстранете от огъня и оставете настрана. В голяма купа смесете пуешкото, заквасената сметана, настърганото сирене и останалата 1 чаена лъжичка сол. Загрейте 1/3 чаена чаша олио в тиган. Запържете всяка тортиля кратко, като обърнете веднъж. Поставете всяка тортиля между хартиени кърпи, за да отстраните излишната мазнина. Напълнете всяка с 4 супени лъжици от пълнежа с пуешко, навийте на руло и поставете една до друга, със затворената страна надолу, в плитка правоъгълна тавичка. Изсипете соса върху енчиладата и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато се сгорещи, за около 20 минути. Сервирайте с пържен боб и бира.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта