Регистрация

Прасковен сладкиш

Автор:
петя добрева
|
Дата:
25 Sep
|
Видяна:
813
Оцени рецептата

1 ч нарязани фино праскови

3/4 ч вода

1/2 ч захар

1/2 ч.л. смляно индийско орехче

1/2 ч масло или маргарин, меко

1/4 ч мазнина

1 ч захар

2 яйца

1 ч.л. ванилия

2 1/2 ч брашно

1 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сол

 

Смесете прасковите, водата, 1/2 чаша захар и индийското орехче в тенджера. Кипнете и намалете огъня. Покрийте и оставете да къкри около 35 минути или докато прасковите омекнат и водата е почти абсорбирана; оставете да изстине леко. Намачкайте с вилица. Смесете маргарина, мазнината, 1 чаена чаша захар, яйцата и ванилията. Добавете останалите съставки. Покрийте и охладете за най-малко 1 час преди сервиране. Разделете наполовина. Разточете всяка половина на правоъгълник върху набрашнена повърхност. Разпространение половина на прасковената смес на около 1 см от краищата на всеки правоъгълник. Навийте на плътно руло, като започнете от дългия край. Натиснете, за да се запечата. Покрийте и охладете за най-малко 4 часа. Загрейте фурната до 190С. Нарежете рулата на тънки филийки. Сложете в тавичка. Пече се около 10 минути или докато леко покафенеят; охладете.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта