Регистрация

Праз в зехтин

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
30 Oct
|
Видяна:
1103
Оцени рецептата

1 кг праз

1/3 ч зехтин

2 малки моркова, срязани наполовина и нарязани на филийки

2 с.л. ориз

1 1/2 ч.л. захар

3/4 ч.л. сол

Сокът на 1/2 лимон

1 1/2 ч вода

 

Подрежете праза. Почистете няколко от външните слоеве. Нарежете на филийки от по 0,5 см. Измийте много добре под течаща студена вода. Загрейте зехтина в голям тиган. Добавете праза и морковите. Покрийте и се готви на слаб огън в продължение на 30 минути, като от време на време тиганът се разклаща. Смесете с останалите съставки и разбъркайте добре. Покрийте и оставете да къкри за 30 минути, като се проверява течността. Добавете още вода, ако е необходимо. Поднесете студено с лимонов сок.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта