Регистрация

Почти веганска лазаня

Автор:
Албена Люцканова
|
Дата:
21 Dec
|
Видяна:
1758
Оцени рецептата

За пълнежа:

1 ч зелена леща, измита

2 с.л. зехтин

1 голяма глава лук, нарязан

1 средно голям морков, нарязан на тънки филийки

1 1/2 ч гъби, нарязани на филийки

2 скилидки чесън, нарязан

2 ч домати, нарязани на кубчета

2 с.л. доматено пюре

1 с.л. магданоз

1 ч.л. риган

1 ч.л. риган

1 ч.л. соев сос

Сол и пипер (на вкус)

За пастата:

Кори за лазаня, достатъчни за 3 слоя

Сос бешамел:

3 1/2 ч вода

1/2 ч кашу

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. бял пипер

1 дафинови листа

Щипка индийско орехче

За запръжката:

1/4 ч зехтин

1/2 ч брашно

За топинга:

1 1/2 ч соева моцарела

 

Изплакнете лещата и варете в продължение на около 25 минути, докато омекне. Отцедете и заделете водата. Сгорещете мазнината в голям тиган и запържете лука за 3 минути. Добавете морковите, чесъна и гъбите и продължете да запържвате в продължение на 10 минути, като от време на време разбърквате, за да не изгаря. Добавете сварената леща, доматите, доматеното пюре, билките и соевия сос. Добавя се малко от запазения бульон, ако сместа е прекалено суха. Покрийте и варете в продължение на 20 минути, за да се смесят хубаво ароматите. Междувременно сварете лазанята. Сварете пастата до степен ал денте. Сос бешамел: Смесете водата, кашуто, солта, черния пипер и индийското орехче в блендера и разбийте до гладкост. Направете запръжка, като сгорещите мазнината в тенджера и добавете при разбъркване брашното. Бавно добавете сместа с кашу, добавете дафиновия лист и оставете да заври леко, като се разбърква непрекъснато. След като заври, намалете огъня до слаб и оставете да къкри за около 1 минута или докато сосът започне да се сгъстява. Заделете. Изхвърлете дафиновия лист. Намаслете йенска тенджера. Поставете един слой лазаня в дъното и слой от сместа с леща, последвано от соса бешамел. Продължете слоевете, като завършите с бешамел. Гарнира се със соевата моцарела, ако желаете. Пече се на 180 градуса в продължение на 35 минути. Оставете да престои 10 минути преди да поднесете.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта