Понички с пълнеж
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. захар
1/2 ч вода
2 пакета активна суха мая
1/4 ч мляко
5 ч брашно
115 г масло
1/2 ч захар
2 големи яйца
3 жълтъка
1 ч.л. сол
1 ч.л. екстракт от ванилия
Кората на 1 лимон
1 ч конфитюр от рози
Пудра захар, колкото е необходимо
Комбинирайте захарта и водата, поръсете маята и се оставете да престои, докато омекне. Стоплете млякото и го добавете, заедно с 1/4 ч брашно в сместа с мая. Разбийте добре, покрийте и оставете да втаса до побеляване и до пяна, около 10 минути. В друга купа, разбийте на крем маслото и захарта. Разбийте яйцата и жълтъците, като смесите добре и разбийте с маслената смес, като се разбива старателно, докато яйцата побелеят. Настържете фино кората на един лимон и я добавете, заедно с ванилията и сместа с маята в маслено-яйчената смес. Добавете 4 ч брашно. Омесете на ръка за около 10 мин. Сложете в намазана купа, като обърнете веднъж, за да намажете отгоре, и се покрива с влажна кърпа; поставете на топло място, докато удвои обема си. Натиснете надолу, омесете още няколко пъти и оставете отново да втаса. Когато удвои обема си, разделете тестото на четири части. На леко набрашнена повърхност, разточете една част на правоъгълник с дебелина около 0,5 см. Поръсете леко с брашно. Поставете 1 ч.л. от розовия конфитюр на равномерни интервали върху тестото. Разточете друго парче тесто със същата дебелина и покрийте първото. Изрежете кръгли бисквитки около пълнежа. Поставете ги върху леко набрашнена тавичка и оставете да втасат. Повторете с останалото тесто. Сгорещете мазнина в дълбок тиган. Изпържете поничките до златисто. Обърнете и изпържете и от другата страна. Отцедете върху хартиени кърпи. Когато се охладят леко, поръсете с пудра захар. Поднесете с чай.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ