Регистрация

Пиян боб

Автор:
marcheva
|
Дата:
16 Jan
|
Видяна:
1191
Оцени рецептата

2 1/2 ч шарен боб

2 с.л. зехтин

2 резена бекон, нарязан на кубчета

2 люти чушлета, почистени от семената и нарязани

3 скилидки чесън, счукан

1 голяма глава лук, нарязан

1 кутийка бира, 330 мл

2 ч пилешки бульон

1 консерва (225 г) доматен сос

1 ч.л. сушен риган

2 ч.л. смлян кимион

 

Измийте боба и сложете в голяма купа. Покрива се със студена вода и се накисва при стайна температура в продължение на поне 12 часа. Сгорещете зехтина в тиган на умерен огън. Добавете бекона и запържете до покафеняване. Добавете чилито, лука и чесъна и продължете готвенето, като се разбърква, докато зеленчуците омекнат (около 5 минути).
 Добавете фасула, бирата, бульона, доматения сос, ригана и кимиона и оставете да заври, като се разбърква. Намалете огъня, частично покрийте съда и оставете да къкри, като се разбърква често, докато бобът омекне и по-голямата част от течността се е абсорбирала (около 2 1/2 часа). 





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта