Регистрация

Пилешко по китайски

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
22 Jul
|
Видяна:
614
Оцени рецептата

2 ч.л. печени сусамови семена

1 с.л. смлян съчуански пипер

1 с.л. чесън

1 с.л. джинджифил

1 с.л. сушен кориандър

1/2 с.л. червен пипер

1/2 с.л. синапено семе

За пилешкото:

900 г пилешки гърди, разполовени, с кожата

6 зрели сливи, без костилка, нарязани на тънки филийки

1 глава лук, разполовен и нарязан на тънки филийки

1 скилидка чесън, счукан

3 с.л. вода

2 с.л. лимонов сок

2 с.л. светъл соев сос

1/2 ч.л. течен подсладител

 

Запечатайте пилешкото, с кожата надолу, в ненамаслен незалепващ тиган. Отцедете и изхвърлете мазнината. Подсушете пилешкото с хартиена кърпа, отстранете кожата и върнете в тигана, със страната откъм кожата нагоре. Добавете останалите съставки, с изключение на подсладителя. Покрийте и оставете да къкри, като се разбърква от време на време, докато агнешкото омекне, около 40-45 мин. Свалете капака и продължете да готвите, докато сосът се сгъсти. Добавете подсладителя накрая, след като свалите съда от огъня.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта