Пилешко къри със зелен лук
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
1 глава лук, нарязан на тънки филийки
3 скилидки чесън, счукан
1 с.л. джинджифил, пресен, настърган
1 пръчка канела, около 5 см дълга
1/2 ч.л. смлян кимион
1/2 ч.л. едросмлян червен пипер, лют
1 ч.л. смляна куркума
1/4 ч.л. смлян карамфил
1/4 ч.л. смлян кардамон
1 цяло пиле, около 1,5 кг, нарязано на порции
1/2 ч пилешки бульон
2 с.л. царевично нишесте, смесено с 2 с.л. студена вода
Сол
1/4 ч кориандър, нарязан
1/2 ч зелен лук, нарязан на филийки
Начин на приготвяне:
В уреда за бавно готвене, леко разбъркайте тънко нарязания лук, чесъна, джинджифила, канелата, кимиона, червения пипер, куркумата, карамфила и кардамона. Изплакнете пилето и подсушете; след това подредете парчетата, така че да се припокриват леко, върху лучената смес. Налейте бульона. Покрийте и гответе на ниската настройка, докато месото омекне много добре (6 1/2-7 часа). Извадете месото от съда и заделете на топло. Извадете канелата и я изхвърлете. Прибавете сместа с нишесте в течността от готвенето. Увеличете огъня до силен, покрийте и гответе, като разбъркате 2-3 пъти, докато сосът се сгъсти. Подправете на вкус със сол; прибавете кориандъра и зеления лук. Изсипете соса върху пилето.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ