Регистрация

Пилешко къри със зелен лук

Автор:
elenkova
|
Дата:
09 Mar
|
Видяна:
749
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1 глава лук, нарязан на тънки филийки

3 скилидки чесън, счукан

1 с.л. джинджифил, пресен, настърган

1 пръчка канела, около 5 см дълга

1/2 ч.л. смлян кимион

1/2 ч.л. едросмлян червен пипер, лют

1 ч.л. смляна куркума

1/4 ч.л. смлян карамфил

1/4 ч.л. смлян кардамон

1 цяло пиле, около 1,5 кг, нарязано на порции

1/2 ч пилешки бульон

2 с.л. царевично нишесте, смесено с 2 с.л. студена вода

Сол

1/4 ч кориандър, нарязан

1/2 ч зелен лук, нарязан на филийки

 

Начин на приготвяне:

В уреда за бавно готвене, леко разбъркайте тънко нарязания лук, чесъна, джинджифила, канелата, кимиона, червения пипер, куркумата, карамфила и кардамона. Изплакнете пилето и подсушете; след това подредете парчетата, така че да се припокриват леко, върху лучената смес. Налейте бульона. Покрийте и гответе на ниската настройка, докато месото омекне много добре (6 1/2-7 часа). Извадете месото от съда и заделете на топло. Извадете канелата и я изхвърлете. Прибавете сместа с нишесте в течността от готвенето. Увеличете огъня до силен, покрийте и гответе, като разбъркате 2-3 пъти, докато сосът се сгъсти. Подправете на вкус със сол; прибавете кориандъра и зеления лук. Изсипете соса върху пилето.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта