Регистрация

Пилешко къри с гъби и ябълка

Автор:
irina
|
Дата:
28 Feb
|
Видяна:
1119
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1/2 ч.л. къри на прах

1 голяма жълта ябълка, почистена и нарязана на кубчета

1 голяма глава лук, ситно нарязана

1 с.л. лимонов сок

200 г гъби, нарязани на филийки

1 ч.л. пилешки бульон

2 ч.ч. ябълков сок или сайдер

1,5 кг пилешки бутчета, без кожата

1 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

Поставете кърито на прах в широк тиган и запечете леко на умерен огън докато стане с малко по-тъмен цвят (3-4 минути). Добавете ябълката, лука, лимоновия сок, гъбите, бульона и 1 1/2 ч.ч. ябълков сок и оставете да заври. Изплакнете пилешкото и подсушете; добавете в тигана. Намалете огъня, покрийте и оставете да къкри, докато месото вече не е розово (около 30 минути). Извадете от съда и заделете на топло. Дръжте на топло. Смесете брашното и останалата 1/2 ч ябълков сок. Постепенно добавете сместа към соса в тигана, като разбърквате; увеличете огъня до силен и варете докато сосът се сгъсти. Залейте пилешкото. Може да поднесете същия сос и върху печени картофи или ориз. 





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта