Регистрация

Пилешки гърди с портокал и джинджифил

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
30 May
|
Видяна:
703
Оцени рецептата

Зехтин

200 г обезкостени и без кожа пилешки гърди, половинки

1/8 ч.л. сол

1/4 ч.л. чили на прах

1/4 ч.л. кимион на прах

1/4 ч.л. сушена мащерка

1/4 ч.л. лют пипер

2 ч.л. картофено нишесте или брашно

1 лента лимонова кора

1 лента портокалова кора

2 ч.л. джинджифил, счукан

2 скилидки чесън, нарязани на тънки филийки

1/2 ч ябълков сок

1/4 ч вода, ако е необходимо

 

Нарежете едро цитрусовите кори. Загрейте голям тиган. Намажете леко с олио. Запържете месото от всички страни. Междувременно смесете съставките за соса. Изсипете в горещия тиган и оставете течността да заври леко. Намалете огъня до слаб и оставете да къкри докато се сгъсти, около 15 минути. Поднесете със соса.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта