Регистрация

Пилешки гърди по бангладешки

Автор:
hodjeva
|
Дата:
03 Oct
|
Видяна:
677
Оцени рецептата

680 г пилешки гърди, без кожата и обезкостени, нарязани на кубчета

6 с.л. масло или олио

1 ч.л. шафран

4 с.л. мляко

4 ч.л. чесън, счукан

8 с.л. настърган лук

2 ч.л. Гарам Масала

70 г кисело мляко

140 мл сметана

2 с.л. смлени бадеми

Щипка конци шафран

Сол на вкус

За украса:

2 с.л. пресен кориандър, нарязан

30 бадема, цели, печени

 

Загрейте маслото и разбъркайте шафрана на прах с млякото. Загрейте олиото и бързо запечете кубчетата пилешко, като обръщате често в продължение на 2 минути, след което добавете млякото и се разбърква за 2 минути. Добавете чесъна и се разбърква за 1 минута, след това добавете лука и запържете в продължение на около 3 минути. Добавете Гарам Масалата и се разбърква за още 2 минути. Добавете киселото мляко, сметаната и смлените бадеми и когато започне да къкри, намалете огъня и пържете при разбъркване за още 10 минути. Преди сервиране, добавете конци шафран и сол на вкус, Украсете с нарязания кориандър и бадемите и сервирайте.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта