Регистрация

Пилешки бутчета с ориз и кисело зеле

Автор:
jeni
|
Дата:
30 Dec
|
Видяна:
647
Оцени рецептата

Необходими продукти:

4 цели или 8 горни пилешки бутчета

500 г кисело зеле

2 стръка праз лук

1 ч.ч. ориз

1 ч.ч. пилешки бульон

сол, черен и червен пипер на вкус

2 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Разделете бутчетата на кълка и подкълка и обтрийте със сол и пипер като бръкнете и под кожата. Киселото зеле и празия лук наситнете. Оризът измийте в цедка и отцедете от водата. Сгорещете олиото и запържете в него първо празия лук до омекване, след това добавете зелето и червен пипер и гответе докато водата от киселото зеле се отдели и поизпари. Добавете ориза и гответе до кристализирането му. След това налейте половината от бульона и оставете на огъня (умерен) докато се абсорбира.

Прехвърлете съдържанието на тигана в тава. Добавете останалия бульон, сол и пипер и разбъркайте. При нужда сипете и 100 мл вода. Отгоре наредете бутчетата. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45 минути.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта