Регистрация

Пилешки бутчета с картофи и масло

Автор:
трайкова
|
Дата:
10 Mar
|
Видяна:
1062
Оцени рецептата

Необходими продукти:

4 цели пилешки бутчета

8-12 картофа

малко растителна мазнина

1-2 лимона, нарязани на парчета по дължина

сол и черен пипер

риган

1 бучка масло

Начин на приготвяне:

Махнете най-горната кора на лимоните. Ако са БИО, можете да я оставите, но в противен случай е обработвана с препарати и е неядлива.

Измийте добре картофите, надупчете с вилица, покапете с олио и бутнете във фурната за 1 час на 190 градуса.

Пилешките бутчета раделете на горно и долно. Обтрийте със сол и пипер и бутнете по малко масло под кожата, където е възможно.

Готовите картофи обелете и нарежете на дебели шайби. Подредете в намазнена тавичка, сложете резени масло върху първия ред, поръсете със сол, пипер и риган, подредете втори ред и пак сложете масло и подправки. Ако има и трети ред - действайте по същия начин.

Най-отгоре сложете лимонови резени и върху тях - бутчетата. Ако има останало масло, подредете го върху пилешкото месо.

Печете на 170 градуса за 40-тина минути. Можете да готвите първите 2/3 от времето като завиете с алуминиево фолио и печете на 190 градуса.

 

 





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта