Пилешки бутчета с картофи и бира
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
Необходими продукти:
800 г пилешки бутчета (4 цели, 6 горни или 8-12 долни)
1 кг картофи
200 мл бира
сол, пипер и розмарин
50 мл растителна мазнина
Начин на приготвяне:
Обтрийте бутчетата със сол и пипер, като вкарате подправки и под кожата. Оставете ги да почиват докато обелите картофите и ги нарежете на хапки. Потопете нарязаните картофи в студена вода. Ако имате време, дръжте ги в нея 30-40 минути. Ако ли не - и 10-тина ще свършат работа.
Отцедете картофите от водата. Не е нужно да е прекалено стриктно. Прехвърлете ги в тава и поръсете със сол и пипер. Залейте със зехтина и после изсипете бирата. На финала наредете пилешкото и, ако имате, добавете стръкче розмарин, накъсано на 2-3 части. Завийте тавата с фолио и печете 45 минути на 200 градуса. Разгърнете фолиото и допечете за 25 минути на 180 градуса.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ