Регистрация

Пиле "Синсинати"

Автор:
ivanka
|
Дата:
30 Aug
|
Видяна:
614
Оцени рецептата

2 с.л. растително масло

2 средно големи глави лук, нарязан на кубчета

5 скилидки чесън, счукан

900 г телешка кайма

4 с.л. чили на прах

1 с.л. сладък червен пипер

1 ч.л. смлян кимион

1/2 ч.л. бахар

1/4 ч.л. канела

1/4 ч.л. смлян карамфил

1/4 ч.л. смлян кориандър

Сол и прясно смлян черен пипер на вкус 1 дафинов лист

1 с.л. червен винен оцет

1 с.л. меласа

1 ч доматен сос

1 1/2 ч вода

 

В голяма тежка тенджера, загрейте олиото над умерен огън и задушете лука и чесъна, докато омекнат. Добавете телешката кайма, като се разбърква, докато месото вече не е розово. Отстранете излишната мазнина. Добавете чилито на прах, червения пипер, кимиона, бахара, канелата, карамфила, кориандъра, сол и черен пипер на вкус, разбъркайте и варете в продължение на 1 минута. Добавете дафиновия лист, червения винен оцет, меласата, доматения сос и водата и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри чили, покрито за един час и половина, като добавяте допълнително вода, ако е необходимо, за да се постигне желаната консистенция. Изхвърлете дафиновия лист и коригирайте подправките със сол и черен пипер.

Сервирайте чилито върху сварени спагети.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта