Регистрация

Пиле с краставици

Автор:
Rayna Serafimova
|
Дата:
17 Jun
|
Видяна:
606
Оцени рецептата

2 с.л. зехтин

1 кг пиле, нарязано на четвъртинки

115 ч гъби, нарязани на филийки

1 скилидка чесън, фино счукан

3 с.л. брашно

1/4 ч сухо шери

2 кубчета пилешки бульон

1 1/2 ч.л. сол

1 1/2 ч вода

2 големи краставици

225 г заквасена сметана

 

В тиган на умерен огън, сгорещете зехтина и запържете месото, докато покафенее от всички страни. Извадете от съда. Добавете гъбите и чесъна в същия тиган с мазнината. Гответе за около 2 минути. Добавете брашното и разбъркайте до смесване. Постепенно прибавете шерито, бульона, солта и водата. Варете, като се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти леко. Добавете пилешкото и оставете да заври. Намалете огъня до слаб. Покрийте и оставете да къкри 30 минути, като се разбърква. Междувременно, нарежете половин краставица на много тънки филийки, заделете за гарнитура. Обелете останалите краставици и се нарязват на големи парчета. Добавете ги при пилето и продължете да готвите 15-20 минути или докато пилето омекне. Добавете сметаната. Сгорещете добре, но без да завира. Подредете парчетата пиле в топла чиния и сложете парчетата краставица отстрани. Залейте със соса. Украсете с филийките краставица.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта