Регистрация

Пиле с кашу

Автор:
violeta
|
Дата:
30 Aug
|
Видяна:
667
Оцени рецептата

Необходими продукти:

2 ч.л. царевично нишесте

1 ч пилешки бульон

2 с.л. царевично нишесте

2 с.л. соев сос

900 г пилешки гърди, без кожа и кости

4 с.л. олио

2 стръка целина, нарязана тънко

900 г зелен боб, нарязан

2 моркова, нарязани на тънки филийки

1 глава лук, нарязан на тънки филийки

2 скилидки чесън, счукан

4 с.л. вода

2/3 ч кашу, печено

 

Начин на приготвяне:

Смесете царевичното нишесте с пилешкия бульон и оставете настрана. Нарежете пилешкото на тънки клечици. Смесете царевичното нишесте, соевия сос и пилешкото. Разбъркайте хубаво и заделете. Сгорещете уок или голям тиган на силен огън. Когато се сгорещи, добавете 2 с.л. зехтин. Когато олиото се сгорещи, добавете сместа с пилешко. Запържва се, като се разбърква, докато пилешкото стане непрозрачно (около 3 минути). Извадете месото от съда и оставете настрана. Добавете останалите 2 с.л. олио в тигана. Когато се сгорещи, добавете целината, морковите и чесъна. Запържете, като разбърквате за 1 мин. Добавете вода. Покрийте и оставете да къкри за 3 минути или до омекване на зеленчуците. Върнете пилешкото и сместа с пилешкия бульон в съда. Разбъркайте, докато течността заври и се сгъсти (около 1 минута). Прибавете по-голямата част от кашуто. Гарнирайте с останалото кашу.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта