Регистрация

Пиле с ароматни подправки

Автор:
Благослава
|
Дата:
07 Oct
|
Видяна:
610
Оцени рецептата

1,5 кг пиле, без кожата, нарязано на порции

1 ч.л. сол

Прясно смлян черен пипер

2 с.л. олио

4 с.л. масло

7 шушулки кардамон

8 зърна карамфил

1 пръчица канела, 5 см

2 дафинови листа

2 1/2 ч бадеми, нарязани, бланширани

2 1/2 с.л. стафиди

1 ч кисело мляко

1 ч.л. кимион, семена, смлени на прах

1/2 ч.л. лют пипер

 

Сложете парчетата пиле на един слой и се поръсват с 1/4 чаена лъжичка сол и черен пипер на вкус. Обърнете и повторете. Сгорещете олиото и маслото в голям тиган на средно висока температура. Когато се сгорещи, добавете кардамона, карамфила, канелата и дафиновите листа и колкото парчета пилешко могат да се поберат на един слой. Запържете пилешкото от двете страни; прехвърлете с решетъчна лъжица в огнеупорна тавичка. Повторете с останалото месо. Добавете бадемите в горещото олио в тигана и се разбърква. Веднага след като започнат да покафеняват, след около 1 минута, добавете стафидите. Веднага изсипете съдържанието на тигана заедно с мазнината, върху пилешкото. В малка купа смесете киселото мляко, кимиона, червения пипер и останалата сол и черен пипер на вкус. Излейте върху пилешкото и разбъркайте добре. Покрийте съда и поставете във фурната на 180С за 20 минути. Обърнете парчетата пиле и намажете със соковете. Покрийте съда и печете още 20-25 минути или докато пилешкото омекне. Прехвърлете месото в чиния. Отстранете повечето мазнина от съда. Кипнете останалата до сгъстяване, около 5 мин. Изсипете сгъстения сос върху пилето и поднесете.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта