Регистрация

Пиле, печено в сол

Автор:
Надежда
|
Дата:
27 May
|
Видяна:
631
Оцени рецептата

1 пиле, около 3 кг

1 голямо парче було или тензух, накиснат в олио

2-3 кг едра сол

За маринатата:

3 резен пресен джинджифил

3 скилидки чесън, счукан

3 стръка зелен лук, нарязани на 5 см парчета

1 с.л. фъстъчено олио

1 с.л. бобен сос

2 с.л. светъл соев сос

1 с.л. оризово вино или сухо шери

1 с.л. захар

1 звездовиден анасон

1 ч.л. цели зърна съчуански пипер, препечен

1/4 ч пилешки бульон

8 стръка кориандър

 

Напълнете пилето с маринатата, затворете с шишове и оставете да изсъхне в продължение на 1 1/2 часа. Увийте пилето в голямо парче було или тензух, накиснат в олио. Загрейте солта в тенджера върху котлона на слаб огън или във фурната на 180С за най-малко 1 час. Изсипете част от солта, като оставите достатъчно само да покрие дъното на съда. Поставете пилето върху солта в съда и го покрийте с останалата сол. Покрийте съда и се пече 1 1/2 часа. Извадете пилето от солта. Махнете солта, която остане запечена върху пилето. С хартиена кърпа, обършете останалата сол. Отлепете булото отцедете маринатата; нарежете пилето на хапки.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта