Регистрация

Пиле "Казабланка"

Автор:
elenkova
|
Дата:
09 Apr
|
Видяна:
907
Оцени рецептата

Необходими продукти: 

2 с.л. зехтин 

2 глава лук, нарязан на тънки филийки 

1 ч.л. джинджифил, пресен, настърган 

3 скилидки чесън, счукан 

1,3 кг пилешко месо, без кожа и кости, нарязани на хапки 

3 моркова, нарязани на кубчета 

2 картофа, обелени и нарязани на кубчета 

2 с.л. стафиди 

1/2 ч.л. кимион 

1/2 ч.л. куркума 

1/2 ч.л. сол и черен пипер 

1/4 ч.л. канела 

1/4 ч.л. лют червен пипер 

1 консерва 410 г домати, нарязани 

3 тиквички, нарязани на тънки филийки 

425 г консервиран нахут, отцеден 

2 с.л. магданоз, пресен, нарязан 

1/2 ч.л. кориандър 

 

Начин на приготвяне:

Запържете лука, джинджифила и чесъна в зехтин. Прехвърлете ги в уреда за бавно готвене. Запържете пилешкото в същия тиган на умерен огън. Добавете морковите, картофите и тиквичките в съда. Поставете пилешкото върху зеленчуците. Разбъркайте подправките в малка купа и се поръсват над пилето. Добавете стафидите и доматите. Покрийте и гответе на висока мощност за 4 до 6 часа. Добавете боба, магданоза и кориандъра 30 минути преди сервиране. Поднесете върху ориз или кус-кус.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта