Регистрация

Пиле и артишок

Автор:
desislavva
|
Дата:
28 Mar
|
Видяна:
1481
Оцени рецептата

1,3 кг пилешко, нарязано

1/2 чаена лъжичка бял пипер

1/2 чаена лъжичка червен пипер

1 супена лъжица масло или маргарин

1/2 чаша богат пилешки бульон

3 с.л. шери

1/2 чаена лъжичка сушен естрагон

1 консерва гъби

2 супена лъжица тапиока

2 буркана маринован артишок

 

Измийте пилето. Подсушете с хартиени кърпи. Подправя се със сол, бял пипер, червен пипер и сладък червен пипер. В голям тиган, запържете до кафяво пилешкото в 1 супена лъжица масло. Сложете гъбите и отцедения артишок на дъното на уреда за бавно готвене и поръсете с тапиоката. Добавете запържените парчета пиле. Налейте бульона и шерито. Добавете естрагон. Покрийте съда и сложете на слаб огън.Гответе в продължение на 2-3 часа или на силен огън продължение на 1 часа.





Виж още от категория "Касероли"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта