Регистрация

Пикантна бобена супа с люти чушки

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
30 Aug
|
Видяна:
606
Оцени рецептата

8 люти чушки - без семената - нарязани

1 с.л. счукани червени сухи люти чушки - заедно със семената

2 чаши черен боб - почистен и изплакнат

2 с.л. мазнина от бекона или олио

2 средно големи глави лук, нарязан на кубчета

40 г чесън, счукан

1 голям свински джолан

1 ч консервирани домати, натрошени

2 ч.л. смлян кимион

1 ч.л. смлян мексикански чай (по желание)

1 ч.л. смлян кориандър

1/4 ч.л. смлян карамфил

1 с.л. червен винен оцет

вода

3 с.л. текила (по желание)

Заквасена сметана за гарнитура

 

Покрийте боба с вода и се накисва за една нощ. Запържете лука и чесъна в мазнина от бекон или зехтин, до омекване. Комбинирайте всички съставки, с изключение на текилата и заквасената сметана, в голяма тенджера и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри леко в продължение на 2-3 часа или докато бобът омекне. Извадете джолана и накъсайте месото. Пюрирайте половината супа в пасатор и я върнете в тенджерата. Добавете месото и оставете да къкри за 15 минути или докато се сгъсти до желаната консистенция. Махнете от огъня, прибавете текилата, гарнирайте със заквасена сметана и сервирайте.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта