Регистрация

Печено пюре от кореноплодни зеленчуци

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
26 Nov
|
Видяна:
1997
Оцени рецептата

1 малка тиква, обелена, почистена от семената и нарязана на кубчета

1 малка глава целина, обелена и нарязана на кубчета

1 морков, обелен и нарязан

1 средно голям картоф - обелен и нарязан на кубчета

1/2 ч нарязана белена жълта ряпа

1 глава лук, обелен и нарязан

1/2 ч пилешки бульон

1 с.л. + 1 ч.л. масло или маргарин

2 с.л. мляко

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. смлян бял пипер

 

Сварете кореноплодните зеленчуци, докато са достатъчно меки, за да се намачкат на каша или пюрирайте с млякото, 1 супена лъжица маргарин, сол и пипер. Междувременно, карамелизирайте лука. В малък, незалепващ тиган, смесете лука, бульона и 1 чаена лъжичка маргарин; гответе, като се разбърква колкото е необходимо, докато течността се изпари и лукът започне да става златист, за около 15 минути. Прехвърлете пюрето в йенска тенджера и покрийте с лука; пече се в гореща фурна на 210С за около 25 минути. Извадете от фурната и поднесете.





Виж още от категория "Касероли"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта