Регистрация

Печен яйчен крем с джинджифил

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
04 Nov
|
Видяна:
660
Оцени рецептата

3 с.л. кафява захар

3/4 ч.л. фино настърган джинджифил

3 яйца, леко разбити

2 1/2 ч мляко

1/3 ч гранулирана захар

1 ч.л. ванилов екстракт

1/4 ч.л. канела

1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. индийско орехче

 

Смесете кафявата захар с джинджифила и разделете равномерно върху дъното на 6 намазани с масло индивидуални чаши за яйчен крем. В купа, смесете яйцата с млякото, захарта, ванилията и подправките. Излейте равномерно в подготвените чаши за яйчен крем. Сложете чашките в голяма тава, след това се напълва с гореща вода, така че да стигне до средата на чашите (гореща водна баня или водна баня). Печете на 180 градуса за 35 - 40 минути или докато нож, поставен близо до ръба излезе чист. Извадете от водната баня. Прокарайте нож около стените на съда. Покрийте чашката с чиния за сервиране и внимателно обърнете. Поднесете топло или покрийте, оставете в хладилника и сервирайте студено.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта