Регистрация

Патладжан с гъби в сос

Автор:
Milikin
|
Дата:
04 Jan
|
Видяна:
917
Оцени рецептата

1 средно голям патладжан, нарязан на дебели филийки

680 г гъби, нарязани на дебели филийки

2/3 ч бульон плюс 2 ч вода

4 скилидки счукан чесън

1 с.л. червен пипер (или на вкус)

1 ч.л. индийско орехче (или на вкус)

Сол и черен пипер на вкус

1/4 ч балсамов оцет

¼ ч бяло вино за сотиране

 

Осолете филийките патладжан и ги оставете да се отцедят за около половин час. Подсушете с хартиена кърпа, а след това се нарязват на хапки. В чаша, смесете равни части от балсамов оцет и бяло вино. Добавете счукан чесън към тази смес и запържете патладжана в сместа, докато омекне (15-20 минути на умерен огън). Извадете патладжана и добавете гъбите в оставащата смес от оцет и вино, докато пуснат соковете си. Добавете патладжана, след това добавете бульона с водата. Добавете червения пипер, индийското орехче, сол и черен пипер на вкус и варете 5-6 минути, докато сосът се сгъсти и зеленчуците се сгорещят. Добавя се допълнително вода, ако сосът е прекалено гъст. Сервирайте върху ориз или фетучини.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта