Регистрация

Пай със сливи

Автор:
marto
|
Дата:
26 May
|
Видяна:
295
Оцени рецептата

Масло

7 Големи червени сливи, без костилки, всяка нарязана на 8 филийки по дължина

4 с.л. захар

Тесто за пай

1/2 ч.л. канела

1 белтък, разбит

Ванилов сладолед

 

Загрейте фурната до 200С. Постелете тавичка с фолио и намажете с масло. Сложете сливите на еднакво разстояние една от друга. Поръсете с 2 с.л. захар. Пече се, докато сливите омекнат, но са все още хрупкави - около 30 минути. Охладете в съда. Разточете тестото върху набрашнена повърхност до кръг с диаметър 30 см. Прехвърлете в тавичка за печене. Припокрийте сливите и в концентрични кръгове върху тестото, така че да се образува кръг с диаметър 23 см в центъра. Смесете останалите 2 супени лъжици захар и канелата в малка купа. Поръсете сместа със захарта върху сливите. Прегънете ръба на тестото върху сливите и прищипете, за да се запечатат всички пукнатини в тестото. Намажете блата два пъти с яйчен белтък. Печете, докато кората е златиста, около 25 минути. Прокарайте тънък остър нож внимателно по краищата на пая, за да се отлепи от тавичката. Охлажда се 15 - 30 минути. Сервирайте топло със сладолед.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта